Садимо Троянди з букета приживлюваність 95 з 100. Цікавий спосіб розмноження.

А ви колись пробувати виростити троянду з держака, якщо ні то обов’язково спробуйте у вас все получиться!

Мова сьогодні піде про те, як виростити троянди, з держака, причому цей метод допоможе вам виростити, всі посаджені, черенкі. Я саджу черешки вже багато років, троянд у мене дуже багато, різних сортів, і забарвлення.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Мой огород”

А що б з’явилася нова трояндочка в вашому саду, ходіть на виставки, якщо є нові сорти, і забарвлення, то купуйте обов’язково, а потім нарізайте від цієї троянди черешки, і таким чином розмножуйте їх. Вкорінюються живці, садіть собі, можете і сусідам по дачі роздати, родичам.

Спосіб нескладний, ви обов’язково впораєтеся, головне зробіть, як описано нижче. Зазвичай живців дуже багато при обрізці восени, але дуже вдалий час для живцювання троянд, це червень-липень, майже 100% приживлюваність, дуже рідко буває що держак НЕ приживається. Ітак, почнемо, все по порядку.

Берем держак, на ньому має бути 3-4 бруньки, цього достатньо, але і більше не потрібно. Під нижньою брунькою, робимо косий зріз, ближче до бруньки, але робити це потрібно акуратно, що б не зачепити бруньку, а над верхньою брунькою, на 1 см. вище бруньки. Листя обрізаємо. Все, держак готовий.

2. Потім на пару годин ставимо живці в вербову воду, зриваємо кілька гілочок верби, ставимо вербу, вона має стояти до наступного дня, потім прибираємо вербу, і ставимо в цю вербову воду, свої живці.

3. Готовим грунт, не садимо черешки в горщики, садимо відразу в землю, перекопати, стільки скільки нам потрібно що б посадити троянди, потім робимо слабкий розчин марганцівки, і проливаємо землю, далі беремо живці, і умочуємо кожен в золі, або, Корневином, і садимо троянду так, що б брунька була в землі, далі берем пластикові пляшки, відрізаєм дно, і накриваєм, що б не було конденсату, потрібно провітрювати.

Важливо: на зиму, поверх пляшки, накрити нетканим матеріалом, це потрібно зробити обов’язково, що б ваші майбутні трояндочки, пережили зиму.

Якщо садити відросток в червні, то на постійне місце висаджувати потрібно, тільки на наступний рік. Троянди завжди приживаються.

Є ще кілька варіантів посадки живців, але саме цей найкращий по приживаймості. Пробуйте, садіть, все получиться. Буває верхівка троянди може почорніти, і підсохнути, таке теж буває, але троянда залишається жива, в подальших потрібно буде зрізати гострим секатором, до живого місця, і троянда відразу рушить в зростання.

Пишіть як ви садите, свої троянди, нам всім цікаво дізнаватися щось новое.Можливо ваш спосіб виявиться ще краще.