Хліб за рецептом моєї свекрухи. Аромат на весь під’їзд, ні від яких пиріжків так не пахне
Свекруха каже, що такий хлібець пекла її бабуся, коли вони йшли на кілька днів на сінокіс, і хліб не черствів без всяких упаковок і пакетів. Але нам це перевірити не вдавалося, тому що цей «коровай» змітали зі стола вже до вечора.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Продукти:
- 0,5 літра кип’яченої води, приблизно 36° С
- 50 гр дріжджів ( «мокрих», сухі свекруха не визнає)
- 1 ст. ложка цукру (з гіркою)
- 2 ч. ложки солі
- 2 ст. ложки соняшникової олії
- 1 яйце
- борошно – склянок 6-7, щоб вийшло не липким тісто.
Як приготувати хліб за рецептом моєї свекрухи:
Замісити тісто з усіх інгредієнтів, і викласти його в змащену вершковим маслом форму (щоб форма була наполовину вища викладеного тіста).
Свекруха моя користувалася звичайною алюмінієвої каструлькою. Прикрити тісто в формі рушником і залишити на столі на 20 хвилин, а потім поставити в холодильник ще на 1 годину.
Після холодильника, перед духовкою, не витримують в теплі, а відразу ставити в гарячу духовку.
Випікати при 180° С близько 1 години.
Як витягнете з духовки – треба дати хлібу «відпочити» в формі хвилин 5, а потім вийняти, змастити маслом і прикрити рушником. Аромат на весь під’їзд, ні від яких пиріжків так не пахне.
Спробуйте. Дуже смачний хліб. Дуже ароматний!