Як виростити великий солодкий буряк. Ефективні поради!

В даній статті ми пропонуєм вам 7 порад, щоб збільшити урожайність солодкого буряка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат

Порада 1

Для буряка треба вибирати добре освітлені, а значить і прогріті ділянки. Якщо у вас вже який рік погано росте буряк, скоріше за все у вас висока кислотність ґрунту.

Пшие Вакурат із частковим використанням матеріалів “Брусинка”

Порада 2

Як знизити кислотність грунту? Внесіть навесні на бурякові грядки доломітового борошна. Але не сипте занадто багато! Інакше посадки можуть захворіти паршею.

Порада 3

Не саджайте буряк цього року там, де в минулому у вас росли – капуста, редиска або редька. Посадите – отримаєте дуже поганий урожай, перевірено на власному досвіді.

Порада 4

Найкраще буряк посадити поряд з баклажанами, перцями або помідорами. Добре буряк росте по сусідству з цибулею, огірками, кабачками і квасолею .

Порада 5

Якщо будете садити буряки розсадою, то пам’ятайте, що у неї дуже ніжна коренева система. Буряк постійно треба прополювати і підгодовувати. Я даю підживлення двічі за сезон.

Перша підгодівля – сечовина і азотні добрива, другу роблю, коли вже бадилля стане пишним. Другий раз підгодовую її суперфосфатом.

Порада 6

Недостатній полив – головна причина дуже слабких сходів буряків. Підгодовувати буряк теж треба акуратно, не лити на листя, а тільки під корінь. Краще використовувати рідкі підгодівлі.

Порада 7

За пару тижнів до збору буряків краще не поливати її, інакше з водою піде і вся солодкість коренеплоду. Навіть якщо на вулиці буде жарко – не поливати! І самі побачите, що незалежно від сорту буряка, буряк у вас буде сладкий- солодкий.