Як легко і швидко відновити вицвілий касовий чек? 2хв. роботи

Напено всі з нас бачили як виглядає вицвілий чек. А іноді буває що нам цей чек вкрай потрібний. Так ось декілька порад щодо відновлення чеку.

Бувають такі випадки, коли при купівлі товару, гарантія на нього може бути 3, 5 і більше років. Але, на жаль сучасні чеки, які друкуються на термопапері, швидко втрачають свої властивості. Через кілька років зберігання, він стає просто білим і нечитабельним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “СамоДел”

Чек в процесі вицвітання

Наприклад, можна зіткнутися з проблемою, коли закуповувєшся світлодіодними лампочками на всю квартиру разом. Гарантія на ці лампочки досить велика. І ось коли лампочки почали дмухнути, дістаєте чек, а він виявляється ледве читабельним. У магазині довго ламають очі, поки розшифрують що там написано. Менеджер по поверненню товарів порекомендував робити ксерокопії таких чеків, якщо можливе повернення товару в подальшому.

Майже вицвілий чек

Але як бути з уже вицвілими чеками?

Мені підказали один дуже дієвий метод про який раніше навіть не здогадувався.

Відновити чек можна наступними методами:

Необхідно розігріти праску до мінімальної температури і швидко пропрасувати нечитаний чек. Він відразу почорніє, текст проявиться білим шрифтом.

Можна прогріти чек звичайним феном, текст також проявиться.

Так само можна використовувати будь-який нагрівальний елемент або потримати над газовою плитою.

Щоб не занапастити потрібний чек, в першу чергу варто перевірити спосіб на непотрібному.

Ось так вийшло відновити вицвілий чек

Ми будем використовувати метод з праскою на мінімальній потужності. Берем два аркуша А4 і покладіть між ними вицвілий чек. Акуратними рухами пропрасовуйте і дивився як виявляється текст.

Головне в цій справі не перегріти, інакше можна втратити інформацію.

Одержаний чорний чек, можна відсканувати і за допомогою програми зробити інверсію, для того щоб повернути первісний вигляд.