Як правильно сіяти моркву, щоб отримати сходи вже через лічені дні?

Більшість дачників саджають морку в себе на грядці, тому ми пропонуєм вам особливий спосіб посіву моркви.

Перед багатьма городниками після посіву моркви завжди постає одне й те ж питання – коли чекати сходів? Іноді сходи з’являються швидко, але часом їх чекаєш тижнями, а то й зовсім доводиться все пересівати. А якщо ще й погода втручається в процес, то переживання дачника посилюються. Щоб не мучити себе даремно, слід сіяти моркву особливим способом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат

Для початку насіння слід очистити від ефірних масел, які перешкоджають проникненню вологи, що уповільнює процес проростання. Пробудити насіння від «сплячки» можна за допомогою гарячої води, але тут не слід поспішати. Занадто гаряча вода погубить майбутні рослини, а надто холодна не дасть потрібного ефекту.

Найоптимальнішою температурою вважається 60С. Без градусника це можна визначити, опустивши руку в воду, якщо гаряче, але терпіти можна, все в порядку. Якщо ж рідина обпікає, то краще трохи почекати.

Занурювати насіння в воду слід в марлевому або тканинному мішечку. Час процедури буде залежати від швидкості охолодження води. Коли вона стане кімнатної температури, процедуру слід повторити. Всього потрібно зробити три занурення.

Очищені від масел насіння слід трохи просушити. В цей час займемося підготовкою грядок для посадки. Для кращого проростання нам буде потрібно торф або кокосовий субстрат. На підготовленій ділянці землі робляться борозенки в них сіємо насіння поштучно (коли вони вологі це дуже легко зробити).

Зверху насіння присипаємо подловленним кокосовим субстратом, а потім ретельно проливаємо водою. Грядки накриваємо плівкою і забуваємо на три дні.

Уже через три доби з моменту посадки на поверхні видно перші паростки.