Переймаємо досвід у американців. Як врятувати кушлатий одяг. Легко і ефективно

Якщо у вас проблема з кошлатим одягом, то вихід є!

Коли на вулиці холоднішає, всі люди, без винятку, починають діставати теплий одяг, щоб зігрітися в зимові морозні дні. Гадаєм, у кожного в гардеробі є як мінімум один светр – це один з найважливіших і практичних і максимально комфортних предметів одягу. Але, як відомо, у кожної речі є свій термін придатності, після закінчення якого одяг просто втрачає свій зовнішній вигляд.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Мій сад і город”

Якщо повернутися до светрів, то практично на кожному з наявних згодом з’являються катишки, притому дана проблема може виникнути навіть на дорогих речах. Природно, “закошлачена кофта” вже виглядає далеко не дуже, тому від неї хочеться скоріше позбутися – ця пісня вже точно знайома всім.

Проте поспішаю вас порадувати – катишки можна легко видалити звичайною пемзою (тією, що продається в кожному господарському магазині). Цей секрет можна підгледіти на одному американському відео, де дівчина тестувала щойно куплену спеціальну пемзу для одягу, і коштувала вона, до слова сказати, аж 7 доларів.

Вибирати краще шматочок з абразивністю побільше, щоб катишки змогли поміститися в виїмки. Кожний такий «осередок» має гострі краї, які і зрізають закошлаченную тканину. Якщо порівнювати пемзу з тим же для гоління верстатом або спеціальною машинкою проти катишек, то перше і головне її перевага – необмежений термін служби, оскільки лезо в бритві згодом просто тупиться.

Просто берем шматочок пемзи і, трохи натискаючи, проводим по тканині – вона миттєво очищається від катишек і стає, як новенька. Таким способом можна чистити абсолютно все – і пледи, і кофти і навіть дитячі теплі колготки – пемза мене виручає у всіх цих випадках і ще раз довела свою ефективність.

Пемза для цих цілей – вона послужить вам довгу службу і допоможе підтримувати свій одяг в охайному стані.