Сливове варення по-грузинськи – рецепт домашньої закрутки
Неймовірно смачне сливове варення з захопливим ароматом кориці і горіхів, нагадує за смаком цукерки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
- Сливи – 2 кг
- Імбир натертий – 1 ч. ложка
- Кориця – 1 ч. ложка
- Волоські горіхи очищені – 150 гр
- Цукор – 600 гр
- Вода – 1 літр
Як приготувати сливове варення по-грузинськи
Сливи вимити, висушити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Волоські горіхи подрібнити.
Сливи скласти в каструлю для варіння і засипати цукром.
Потім залити водою, поставити варитися на повільному вогні до закипання. Як тільки закипить, зняти пінку і всипати корицю з імбиром, перемішати і залишити варитися на 40 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
По закінченню часу, варення зі сливи зняти з плити, охолодити і додати горіхи. Готове варення розкласти в стерилізовані банки, щільно закрити кришками.
Зберігати варення слід в прохолодному місці.