Рецепт улюбленого «Наполеона» з 2 видами смачних коржів
У цьому рецепті знаменитий Наполеон буде готується на основі двох видів коржів. Вийде торт особливо смачним!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Інгредієнти для коржа №1:
- 250 г вершкового масла;
- 200 г борошна.
Інгредієнти для коржа №2:
- 200 г сметани жирністю 20%;
- Два яйця;
- 300 г борошна (може знадобитися додаткова до 150 г);
Інгредієнти для крему:
- 6 жовтків;
- 200 г масла вершкового;
- 375 мл молока;
- ваніль;
- Три ст. ложки борошна;
- Три ст. ложки будь-якого крохмалю;
- 250 г цукру.
Поетапний процес приготування Наполеона
Готуємо два види коржа
Масло розтопіть і вмішайте в нього борошно. З першим тістом все.
У яйця додайте сметану, додайте дрібку солі і перемішайте. За три рази всипте борошно, домішуючи його. Друге тісто готове.
Посипте робочу поверхню борошном. Перше тісто розподіліть зверху другого. Загорніть в рулет, а після складіть в 4 рази. Трохи вимісіть, але при цьому не потрібно, щоб два види тіста вмісились один в одного.
З’єднані два види тіста оберніть плівкою і помістіть в холодильну камеру мінімум на 5 годин (можете залишити на всю ніч).
Готуємо крем
Нагрійте молоко. На вогонь слабкої інтенсивності помістіть жовтки і нагрійте, помішуючи.
Всипте в жовтки ваніль, частинами вливайте гаряче молоко і при цьому помішуйте. Потім вмішати борошно і крохмаль. Заваріть крем.
Масло вершкове збийте і поступово з’єднайте з остившім кремом. Гарненько збийте.
Готуємо коржі
Вийміть тісто з холодильника і залиште на столі ненадовго. Після цього розділіть його на 12 шматків і розкатайте кожен.
Проколіть всі отримані коржі за допомогою вилки. Помістіть в духовку, яку попередньо нагрійте до 180 °. Випікайте до готового стану.
Коржі обріжте, щоб були рівненькі, а обрізки перетворите в крихту для посипання.
Складання торта
Змастіть дно посуду невеликою кількістю крему.
Покладіть корж і покрийте кремом. Таким чином зберіть весь торт.
Кремом також потрібно змастити боки і верхівку десерту. Посипте крихтою і помістіть на ніч в холодильну камеру.