Печериці в хрусткій «шубі» — чудова закуска
Люблю експериментувати на кухні і постійно шукаю нові рецепти. Нещодавно знайшла цікаву ідею — як готувати шампіньйони в хрусткій «шубі». Вирішила спробувати: вийшла чудова закуска. Можна подавати на святковий стіл — сподобається всім гостям, без винятку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо
Інгредієнти:
- 0,5 кг. свіжих печериць;
- 2 яйця;
- 50 мл. молока (відсоток жирності не має значення);
- 100 гр. борошна (просіяти заздалегідь);
- 0,5 ч.л. солі;
- соняшникова олія;
- 100 гр. панірувальних сухарів;
- по 1 ч.л. меду, гірчиці і лимонного соку.
Як приготувати печериці в «шубі»
Печериці помити, замаринувати в суміші гірчиці, меду і лимонного соку. Досить 15 хвилин.
Поки гриби маринуються, можна приготувати кляр: до однорідності збити яйця з молоком і сіллю.
Панірувальні сухарі висипати в зручну ємність.
Розігріти сковорідку з олією і можна приступати до смаження.
Кожен гриб вмочити в яєчну суміш, обваляти в сухарях. Ще раз вмочити в яйце і знову обваляти в сухарях. Можна викладати на сковорідку.
Обсмажувати гриби до золотистої скоринки.
Печериці гарні, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Закуска виходить дуже соковита, хрустка, апетитна. Можна подавати з будь-яким соусом.