Печериці в хрусткій «шубі» — чудова закуска

Люблю експериментувати на кухні і постійно шукаю нові рецепти. Нещодавно знайшла цікаву ідею — як готувати шампіньйони в хрусткій «шубі». Вирішила спробувати: вийшла чудова закуска. Можна подавати на святковий стіл — сподобається всім гостям, без винятку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо

Інгредієнти:

  • 0,5 кг. свіжих печериць;
  • 2 яйця;
  • 50 мл. молока (відсоток жирності не має значення);
  • 100 гр. борошна (просіяти заздалегідь);
  • 0,5 ч.л. солі;
  • соняшникова олія;
  • 100 гр. панірувальних сухарів;
  • по 1 ч.л. меду, гірчиці і лимонного соку.

Як приготувати печериці в «шубі»

Печериці помити, замаринувати в суміші гірчиці, меду і лимонного соку. Досить 15 хвилин.

Поки гриби маринуються, можна приготувати кляр: до однорідності збити яйця з молоком і сіллю.

Панірувальні сухарі висипати в зручну ємність.

Розігріти сковорідку з олією і можна приступати до смаження.

Кожен гриб вмочити в яєчну суміш, обваляти в сухарях. Ще раз вмочити в яйце і знову обваляти в сухарях. Можна викладати на сковорідку.

Обсмажувати гриби до золотистої скоринки.

Печериці гарні, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Закуска виходить дуже соковита, хрустка, апетитна. Можна подавати з будь-яким соусом.