Без смаження і метушні! Овочева запіканка смачніша м’яса: для літньої спеки
Овочева запіканка чудово підходить для літньої спеки: смачно, ситно і шлунок не перевантажується. Як добавку, можна приготувати рубані курячі котлетки, які чудово гармонують з овочами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, кабачки і морква по 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 3 зубчики;
- зелень, пучок;
- яйця, 3 шт;
- сухарі панірувальні 4 ст.л;
- сіль перець;
- олія, 2 ст.л.
Процес приготування
Овочі тремо на крупній тертці і змішуємо.
Часник рубаємо ножем або пропускаємо через прес.
Зелень подрібнюємо і змішуємо з овочами.
Додаємо в масу яйця, сухарі, сіль і перець, олію.
Перемішуємо масу до однорідності.
Викладаємо масу в форму для запікання, попередньо змастивши її олією.
Розрівнюємо і трохи ущільнюємо.
Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів і запікаємо 50 хвилин.
Нарізаємо порційними шматочками і подаємо.
Я подаю таку запіканку зі сметаною або соусами на її основі: можна додати тертий маринований або свіжий огірочок, часник, дрібно посічену зелень, гірчицю.
Запіканка смачна в гарячому і в холодному вигляді.