Смачний салат з баклажанів на зиму. Завжди з’їдається на “ура”
Хочеться запропонувати вам заготовити дуже смачний салат з баклажанів. Я вже писала, що у нас в родині, баклажан – один з найулюбленіших овочів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Тому у мене в запасі достатня кількість рецептів з цього овоча, якими я користуюся регулярно.
Для приготування нам знадобиться:
- 6 штук баклажанів
- 6 шт. цибулі ріпчастої
- 6 шт. морквини
- 6 шт. болгарського перцю
- 6 помідорів
- 2 стручки гострого перцю
- 1 головка часнику
- 200 гр. соняшникової олії
- 4 ч. л солі
- 2 ст. л цукру
- 4 ст. л оцту 9%
- зелень
Баклажани добре миємо й видаляємо плодоніжки. Нарізаємо їх великими напів кружечками. Заливаємо водою на півгодини, щоб пішла вся гіркота.
Овочі підготовлюємо: миємо, очищаємо і нарізаємо.
Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на тертці, болгарський перець нарізаємо довільно, гострий перець кільцями, часник і зелень дрібно січемо, помідори нарізаємо часточками.
З баклажанів зливаємо воду і промиваємо їх водою. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти зайвій рідині.
Розігріваємо казан і вливаємо туди соняшникову олію.
Зменшуємо вогонь. У гарячу олію кладе овочі по черзі шарами:
- Морква
- Цибуля
- Баклажани
- Болгарський перець
- Помідори
- Гострий перець
Додаємо сіль, цукор, оцет. Не мішаємо!!! Тушкуємо 45 хвилин на невеликому вогні.
За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо часник і зелень. Перемішуємо.
Пробуємо на сіль і цукор, при необхідності додаємо.
Салат закатуємо в стерильні банки.
Закатуємо або закручуємо металевими кришками.
Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до охолодження.
Зберігаємо в прохолодному місці.
Коли ви взимку відкриєте таку баночку, впевнена, станете закатувати щороку! СМАЧНОГО!!!