Смачний салат з баклажанів на зиму. Завжди з’їдається на “ура”

Хочеться запропонувати вам заготовити дуже смачний салат з баклажанів. Я вже писала, що у нас в родині, баклажан – один з найулюбленіших овочів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Тому у мене в запасі достатня кількість рецептів з цього овоча, якими я користуюся регулярно.

Для приготування нам знадобиться:

  • 6 штук баклажанів
  • 6 шт. цибулі ріпчастої
  • 6 шт. морквини
  • 6 шт. болгарського перцю
  • 6 помідорів
  • 2 стручки гострого перцю
  • 1 головка часнику
  • 200 гр. соняшникової олії
  • 4 ч. л солі
  • 2 ст. л цукру
  • 4 ст. л оцту 9%
  • зелень

Баклажани добре миємо й видаляємо плодоніжки. Нарізаємо їх великими напів кружечками. Заливаємо водою на півгодини, щоб пішла вся гіркота.

Овочі підготовлюємо: миємо, очищаємо і нарізаємо.

Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на тертці, болгарський перець нарізаємо довільно, гострий перець кільцями, часник і зелень дрібно січемо, помідори нарізаємо часточками.

З баклажанів зливаємо воду і промиваємо їх водою. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти зайвій рідині.

Розігріваємо казан і вливаємо туди соняшникову олію.

Зменшуємо вогонь. У гарячу олію кладе овочі по черзі шарами:

  • Морква
  • Цибуля
  • Баклажани
  • Болгарський перець
  • Помідори
  • Гострий перець

Додаємо сіль, цукор, оцет. Не мішаємо!!! Тушкуємо 45 хвилин на невеликому вогні.

За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо часник і зелень. Перемішуємо.

Смачний салат з баклажанів на зиму. Завжди з'їдається на "ура"

Пробуємо на сіль і цукор, при необхідності додаємо.

Салат закатуємо в стерильні банки.

Закатуємо або закручуємо металевими кришками.

Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до охолодження.

Зберігаємо в прохолодному місці.

Коли ви взимку відкриєте таку баночку, впевнена, станете закатувати щороку! СМАЧНОГО!!!

Не вдається скопіювати.