Незрівнянно смачні кабачки з фаршем в духовці. В рази смачніше голубців
Дуже смачні запечені кабачки в духовці! Кабачки з фаршем виходять набагато смачніше голубців, дуже ніжні і смачні. Мінімум праці і смачна швидка вечеря готова! Подаємо запіканку зі сметаною і насолоджуємося.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Інгредієнти:
- кабачки 3-4 шт;
- фарш (свинина + курка) 600-700 г;
- рис 80 г;
- цибуля 1 шт;
- петрушка, кріп півпучка;
- часник 2 зубчики;
- паприка (солодка) 1/2 ч.л;
- сіль за смаком;
- мелений перець за смаком;
- сир (у нашому рецепті Моцарелла) 100-150 г.
Для заливання:
- сметана 300 г;
- кетчуп 1 ст.л;
- вода 100-150 мл;
- сіль за смаком;
- мелений перець за смаком.
Процес приготування
У мисці змішуємо м’ясний фарш, рис зварений до напівготовності, цибулину, дрібно нарізану петрушку і кріп – рубані, часник пропущений через чесноковижималку.
Солимо і перчимо до смаку. Можна додати дрібку паприки або гострого перцю, на ваш смак. Фарш добре перемішуємо.
У молодих кабачків відрізаємо кінчики. Нарізаємо кабачок не дуже товстими кільцями.
На кружечок кабачка кладемо трохи фаршу. І складаємо кабачки рядами в форму для запікання.

Таким чином, заповнюємо всю форму гармошкою з кабачків.
Робимо сметанним заливку
У зручній ємності змішуємо:
- сметану;
- кетчуп;
- сіль і перець за смаком.
Трохи розбавляємо соус водою і добре перемішуємо.
Заливаємо кабачки сметанним соусом. Зверху посипаємо тертим сиром.
Запікаємо в розігрітій до 180ºC духовці, приблизно 1 годину 30 хвилин, до бажаної м’якості кабачків.
Форму можна накрити фольгою, а в кінці запікання зняти фольгу, щоб запіканка трохи підрум’янилася.
Кабачкова запіканка з фаршем готова!
Кабачки виходять дуже смачними і блюдо дуже схоже на голубці за смаком. Тільки готується набагато простіше і без метушні!
Смачного!