Неперевершена кабачкова запіканка з помідорами і сиром
Запіканка з кабачків і помідорів з сиром виходить соковитою і дуже смачною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Складові:
- кабачок – 2 шт;
- помідори – 2 шт;
- твердий сир – 150 г;
- вершки – 50 мл;
- яйце – 1 шт;
- сіль – 1 ч. л ;
- оливкове (або рослинне) масло – 50 мл;
- цибуля-порей (або ріпчаста цибуля) – 2-3 колечка.
Процес приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Кабачки миємо (якщо кабачок молодий, шкурку можна не знімати) і нарізаємо тонкими кружечками (товщиною приблизно 2 см), додаємо 1/2 чайної ложки солі і перемішуємо.
Додаємо на розігріту сковороду столову ложку масла і викладаємо кабачки. Обсмажуємо з кожного боку по 1 хвилині. За необхідності додаємо масло в процесі смаження. Викладаємо кабачки в форму для запікання (при бажанні форму можна змастити маслом). Зверху викладаємо частину натертого твердого сиру. Зверху знову викладаємо кабачки. З помідорів знімаємо шкуру: попередньо потрібно зробити хрестоподібні надрізи на помідорах і залити окропом на 1 хвилину.
Помідори нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо половину помідорів наступним шаром. Далі знову кладемо шар кабачків, посипаємо сиром, викладаємо кабачки і залишилися помідори, додаємо цибулю, нарізану тонкими кільцями. Готуємо вершково-яєчну заливку: яйце збиваємо в миску, додаємо дрібку солі. До яйця вливаємо вершки і збиваємо вінчиком до однорідного стану.
Вливаємо в форму з овочами вершково-яєчну заливку. Вона повинна покрити весь вміст. Зверху викладаємо сир і відправляємо в розігріту духовку.
Запікаємо кабачки з помідорами і сиром 20 хвилин при температурі 180 градусів. Сир повинен повністю розплавитися і подрумяніти.
Подавати на стіл можна і в гарячому вигляді, можна і в охолодженому.
Смачного!