Незвичайний тортик «Зебра»
Рецепт сметанника «Зебра» з білково-шоколадною глазур’ю. Пиріг подається до столу теплим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
інгредієнти
Для тіста:
- – яйця 5 шт.
- – цукор 2 склянки
- – сметана 500 г
- – масло або маргарин 200 г
- – борошно 3 склянки
- – какао-порошок 2 ст.л.
- – гашена сода 1 ч.л.
Для глазурі:
- – цукор 1/3 склянки
- – яєчний білок 1/2 шт.
- – тертий шоколад 1 ст.л.
- – сік чверті лимона
Рецепт приготування (12 порції)
Яйця розтерти зі сметаною, додати сметану і соду. Влити розтоплений і охолоджений маргарин, поступово додати борошно, замішуючи тісто.
Розділити масу на дві частини; в одну додати какао і перемішати.
Форму для випічки застелити пергаментним папером і змастити маслом. Потроху наливати тісто, чергуючи за кольором.
Випікати при 180 С близько 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Для глазурі змішати цукор з білком і лимонним соком. Ретельно розтерти масу, додаючи шоколад.
Дати тісту трохи охолонути, вийняти з форми і зняти папір. Поверхню теплого пирога покрити свіжоприготовленою глазур’ю і відразу ж подавати.
Смачного!