Незвичайний тортик «Зебра»

Рецепт сметанника «Зебра» з білково-шоколадною глазур’ю. Пиріг подається до столу теплим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

інгредієнти

Для тіста:

  • – яйця 5 шт.
  • – цукор 2 склянки
  • – сметана 500 г
  • – масло або маргарин 200 г
  • – борошно 3 склянки
  • – какао-порошок 2 ст.л.
  • – гашена сода 1 ч.л.

Для глазурі:

  • – цукор 1/3 склянки
  • – яєчний білок 1/2 шт.
  • – тертий шоколад 1 ст.л.
  • – сік чверті лимона

Рецепт приготування (12 порції)

Яйця розтерти зі сметаною, додати сметану і соду. Влити розтоплений і охолоджений маргарин, поступово додати борошно, замішуючи тісто.

Розділити масу на дві частини; в одну додати какао і перемішати.

Форму для випічки застелити пергаментним папером і змастити маслом. Потроху наливати тісто, чергуючи за кольором.

Випікати при 180 С близько 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Для глазурі змішати цукор з білком і лимонним соком. Ретельно розтерти масу, додаючи шоколад.

Дати тісту трохи охолонути, вийняти з форми і зняти папір. Поверхню теплого пирога покрити свіжоприготовленою глазур’ю і відразу ж подавати.

Смачного!