Маринований перець в гірчиці. Хотіла приготувати на зиму, але з’їли за вечір!

Дуже смачна заготівля на зиму, яку можна використовувати як соус до м’яса і риби, та як окрему страву.

Про це пише Мій Світ, за матерілами Мандаринка

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • перець болгарський – 1 кг;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • гірчиця не гостра – 170 г;
  • олія рослинна – 150 г;
  • вода – 300 мл;
  • оцет 9% – 60 мл;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • перець духмяний – 5 шт.

Перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння, ріжемо на часточки.

Воду змішуємо з оцтом, сіллю, цукром, перцем запашним і лавровим листом. Доводимо до кипіння і викладаємо часточки перцю. Проварюємо перець, регулярно перемішуючи, протягом 15 хвилин. Перець відкидаємо на друшляк.

Олію рослинну без запаху змішуємо з гірчицею (можна взяти французьку подрібнену і звичайну). Олію вливаємо поступово і добре вимішуємо.

У масу додаємо перець і добре перемішуємо, щоб гірчиця добре просякла перець.

Стерилізовані банки наповнюємо перцем щільно до самого верху, закручуємо кришками, залишаємо до охолодження перця і ставимо в прохолодне місце.

Пробувати салат можна вже через пару годин, але буде краще, якщо перець довго промаринується в гірчиці і повністю просочиться її смаком і гостротою. В принципі, ви можете готувати цей салат не як заготовку на зиму, а просто тоді, коли захотілося чогось оригінального, гостренького і смачного. Або хочете здивувати гостей цікавою стравою.

Не вдається скопіювати.