Пиріг на кефірі: дуже швидко, дуже просто, дуже смачно!
Цей рецепт пирога займе гідне місце у вашому повсякденному меню. Черговим він називається тому, що для нього не потрібно складних продуктів, багато часу і сил. Готується він елементарно, рідке тісто просто змішується, начинки варіюються – експериментуйте з задоволенням! Пишний, ніжний пиріг неможливо зіпсувати, навіть якщо з випічкою у вас раніше нічого не виходило.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- кефір – 1 ст;
- яйця – 1 шт;
- соняшникова олія – 1 ст л;
- розпушувач – 1 ч л;
- сіль і цукор – по 1 дрібка;
- борошно – 165 гр;
- кетчуп – 3 ст л;
- шинка – 110 гр;
- гриби (шампіньйони) – 3-4 шт;
- сир, приправи і зелень – за смаком.
Покроковий процес приготування:
У злегка підігрітий кефір додаємо олію і яйце, збовтуємо.
Просіяне борошно з розпушувачем, в яке додали сіль і цукор, додаємо до кефірної маси. Місимо густе, тягуче тісто.
Можна додати в тісто соду або дріжджі, але тоді кефір потрібно добре підігріти. Дріжджі спочатку розводяться в кефірі, потім процес не відрізняється.
Змащуємо деко, посипаємо борошном, кладемо тісто і рівняємо.
Промащуємо кетчупом (можна замінити томатною пастою).
Ріжемо начинку, її можна замінити на іншу за смаком і розкладаємо рівномірним шаром поверх кетчупу. Відправляємо в розігріту духову шафу при 200 С на 10 хвилин.
Натираємо сир, ріжемо зелень, з’єднуємо їх разом, вимішуємо.
Виймаємо пиріг, присипаємо зеленню і сиром, можна додати будь-які спеції, трави. Відправляємо випікатися ще на 10 хвилин.
Подаємо в гарячому або холодному вигляді на вечерю, обід або сніданок. Це відмінний варіант перекусу на роботі або обіду на свіжому повітрі.
Можна використовувати будь-які види начинки, в тому числі і солодкі. Наприклад, часточки яблук, з’єднані з варенням з сливи або абрикоса.