Не знаєте, що робити з кабачками? Приготуйте цей ніжний паштет з кабачків

Сьогодні у нас за планом – бутербродна намазки з кабачків. Знадобиться мінімум продуктів, часу і сил, але результат не розчарує, а навпаки – здивує.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Мене ця страва постійно виручає, коли не хочеться довго стояти біля плити в літній час. Рецепт дуже зручний тим, що готується намазка швидко. Приготувати її можна до сніданку, щоб зробити смачні бутерброди.

До речі, дуже класно, що в літній час нею можна замінювати пасту з авокадо. Серед моїх знайомих її дуже багато людей люблять їсти, але потрібно визнати, що в наших магазинах авокадо коштує дорого.

Кабачки влітку виходять набагато дешевше і спробувавши закуску, приготовлену в точності з моїм рецептом, ви можете розраховувати на дуже смачне частування.

Інгредієнти:

  • кабачок – 500 г;
  • олія;
  • горіхи волоські – 40 г;
  • сіль – 1 ч. л .;
  • перець чорний мелений – 1/4 ч. л .;
  • кріп;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сир Фета – 150 г.

приготування:

Вимити кабачки під водою і нарізати на кубики, прибираючи кінці. Шкірку можна не зрізати, але вирішуйте – самі. Переробляти кабачки будемо в блендері, так що шкірка також гарненько розм’якшиться.

Підготуйте волоські горіхи. Намазка стане жирнішою і кориснішою. Якщо раптом вдома немає горіхів, спробуйте замість них покласти в закуску жирну сметану або влити оливкову олію.

Це зробить кабачкову ікру поживнішою. На розігрітій сковороді з олією потрібно обсмажити кабачки до повної готовності.

Волоські горіхи потрібно обсмажити на сухій сковорідці. Але це необов’язковий етап, його можна пропустити і додати «сир», якщо можна так сказати, волоські горіхи. Буде смачно.

Всі підготовлені продукти відправити в чашу блендера. Нарізати до них м’який сир на кубики. Це може бути фета або бринза. Вибирайте сир на свій смак.

Для пікантності смаку соусу додайте трохи часнику. Порцію за кількістю міняти не забороняється, а ось відмовлятися від часнику зовсім – не раджу. Посолити за смаком.

Додати мелений перець або улюблені спеції. Вичавити сік лимона. Досить половинки цитрусового. Додати зелень. Перемелювати продукти блендером до однорідності. Намазка вийде густа і легко буде лягати на хліб.