Салат на зиму, як свіжий. Готую тазиками, але все одно не вистачає
Асорті з овочів виходить таким, як салат з тільки зірваних з грядки огірків, помідорів і солодкого перцю. Рекомендую цю заготовку для всіх, хто любить свіжі овочеві страви.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка Рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки і помідори по 2 кг;
- перець болгарський, 1 кг;
- цибуля, 700 г;
- гострий перець, 2 шт;
- петрушка, 5 пучків;
- сіль, 2.5 ст.л.
Процес приготування салату на зиму
Солодкий перець ріжемо часточками, огірки кружечками, цибулю півкільцями, помідори шматочками. Зелень дрібно січемо.
Змішуємо всі продукти і засипаємо сіллю, ще раз добре перемішуємо.
Залишаємо салат на 30 – 50 хвилин, щоб овочі добре пустили сік.
Розкладаємо по чистим, стерилізованим баночках, ущільнюємо і заливаємо соком.

Накриваємо банки кришками і ставимо на рушник в каструлю стерилізуватися.
Наливаємо теплу поду по плечики банок. З моменту закипання води стерилізуємо 15 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо банки, вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Салатик відмінно підійде до різних м’ясних і рибних закусок, гарнірів. При подачі можна збризкувати нерафінованою олією і можна оцтом, вийде прекрасний, свіжий салатик.