Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий

Пиріг буде повітряним, з ніжною, кремовою начинкою, яка виходить зі сметани або йогурту. Ароматизувати можна ваніліном або лимонною цедрою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка Рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • жовтки, 2 шт;
  • цукор, 60 г;
  • сіль дрібка;
  • ванілін;
  • масло вершкове, 70 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • борошно, 200 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • білки, 2 шт;
  • сіль дрібка;
  • цукор, 70 г;
  • сметана або йогурт, 400 г;
  • борошно, 50 г.

Процес приготування пирога

Жовтки перетираємо з цукром і вливаємо розтоплене вершкове масло.

Додаємо за смаком ванілін і сіль, просіяне борошно з розпушувачем. Вимішуємо крихту.

Білки збиваємо з сіллю і починаємо збивати міксером до пишноти.

Всипаємо цукор і збиваємо масу до стійкості і густоти.

Додаємо в білок частинами жирну сметану або йогурт і вимішуємо за допомогою лопатки, намагаючись не порушувати пишність білкової маси.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо. Додавайте ванілін або терту цедру.

Форму для випікаючи застеляємо пергаментом.

Викладаємо велику частину крихти і ущільнюємо її.

Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий

Зверху викладаємо крем і засипаємо рештою крихтою.

Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий

Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до рум’яності, дивіться по своїй духовці.

Охолоджуємо в формі, потім акуратно ножем проходимо по стінках форми і прибираємо її.

Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий

Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу таке ніжне й ароматне диво, яке готується просто і швидко.