Бомбезний рецепт лечо від грузина
Хочемо Вам запропонувати один з кращих рецептів вже довгий час. Готувати його дуже просто, а результат вражає.
Нам знадобиться:
- Помідори – 3 кг
- Перець болгарський – 3 кг
- Морква – 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1.5 кг
- Цукор – 200 г
- Оцет – 100 мл.
- Олія соняшникова – 50 гр
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування:
Помідори миємо, ріжемо невеликими шматочками. Подрібнюємо в пюреподібну масу за допомогою м’ясорубки або блендера.
Переливаємо томатну масу у велику каструлю, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
Чистимо моркву і цибулю, обмиваємо. Моркву натираємо на грубій терці, цибулю ріжемо півкільцями (якщо головка велика то ріжемо чверть кільцями)
Кладемо цибулю і моркву в кипляче томатне пюре, перемішуємо. Варимо на слабкому вогні 40 хвилин періодично помішуючи.
Болгарський перець миємо, видаляємо насіння і плодоніжки. Кожен перчик ріжемо уздовж на 4-6 частин.
За 15 хвилин до готовності кладемо перець в каструлю з киплячою овочевою масою, додаємо оцет, цукор, олію і сіль за смаком. Все добре перемішуємо.
Готове лечо розкладаємо гарячим по заздалегідь підготовленим банкам (простерилізованим) закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження.
Зберігаємо в прохолодному місці. Вихід 8 літрових банок. Приємного вам апетиту!
Суперовий рецепт, який неодмінно сподобається Вам, і Вашим близьким.