Бісквітний сливовий пиріг за бабусиним рецептом
Сливовий пиріг простий у приготуванні. Він сподобається як дорослим, так і дітям.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти на форму діаметром 18-20 см (у мене 18):
- Сливи — 400 г без кісточки + —
- Вершкове масло — 100 г
- Цукор — 190 г
- Ванільний цукор — 8 г
- Яйця — 2 шт
- Молоко — 160 мл
- Борошно пшеничне — 200 г
- Сода — 1/2 ч.л (або розпушувач — 1,5 ч.л)
Приготування:
1. Сливи розріжте на 2 частини, вийміть кісточки і наріжте м’якоть на тонкі часточки.
2. М’яке вершкове масло збийте з цукром і ванільним цукром.
3. По одному додайте яйця, ретельно збийте масу до однорідності.
4. Далі влийте молоко, збийте інгредієнти до однорідності.
5. Борошно з’єднайте з розпушувачем (або содою) і в 2-3 етапи додайте до рідких інгредієнтів. Збийте тісто до однорідності.
6. Підготуйте форму для випічки. Дно застеліть папером, борти змастіть маслом або також застеліть папером.
7. Викладіть у форму половину тіста.
8. На тісто викладіть половину нарізаних слив.
9. На сливи викладіть другу половину тіста, на тісто викладіть решту слив.
10. Випікайте пиріг при 180 С близько 50-60 хв. Час випічки залежить від розміру форми і вашої духовки. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
11. Готовий пиріг остудіть у формі, потім вийміть. Смачного!