Біляші «як на ринку»: тісто замішується на раз-два-три, а начинка з секретом

Коли я готую біляші, то чоловік завжди сидить на кухні в очікуванні першої порції. Ароматні, ситні, смачні, вони дуже легко готуються. Тісто на біляші замішується просто, обсмажуються вони швидко, тому з даними рецептом впорається навіть підліток.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

  • Дріжджі сухі — 0.5 ч.ложки;
  • Борошно пшеничне вищого гатунку — 3 склянки;
  • Цукор — 1 дрібка;
  • Олія — 150 мл + 1 ч.ложка в тісто;
  • Вода (тепла) — 0.5 склянки;
  • Сіль — 0.5 ч.ложки;
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки;
  • Фарш — 200 грам.
  1. Замішуємо тісто для біляшів
  2. Готуємо начинку
  3. Ліпимо і обсмажуємо біляші
  4. Замішуємо тісто для біляшів

У об’ємну тару всипаємо дріжджі, сіль, цукор, вливаємо воду і перемішавши, потроху додаємо борошно. Тісто вимішуємо ретельно, а після залишаємо в теплому місці на годину.

Коли тісто «підніметься», потрібно буде влити олію і знову гарненько його пром’яти.

Біляші «як на ринку»: тісто замішується на раз-два-три, а начинка з секретом

Готуємо начинку

Цибулю очищаємо від лушпиння, а далі 1 головку подрібнюємо на тертці, іншу шаткуємо й обсмажуємо, а після всю цибулю всипаємо в фарш.

Кожен шматок тіста трохи розкачуємо і виклавши в серединку фарш, скріплюємо краї.

Після того, як краї будуть скріплені, легенько приплющуємо заготовку з двох сторін.

Біляші обсмажуємо на достатній кількості олії з 2 сторін.

Біляші «як на ринку»: тісто замішується на раз-два-три, а начинка з секретом

Як тільки біляші придбають красивий рум’яний колір — знімайте з вогню і наливайте чай!

Біляші «як на ринку»: тісто замішується на раз-два-три, а начинка з секретом

Приготувати біляші не складе труднощів, так як тісто замішується швидко, а фарш можна використовувати покупний. Відмітна особливість — це додавання в фарш як сирої подрібненої цибулі, так і обсмаженої.