Цей метод посадки цибулі не знають більшість садівників. “Збираю цибулю відрами” завдяки простій хитрості

Раніше я часто стикалася з проблемою, що моя цибуля виростає дуже слабкою, а зелень швидко жовтіє. Але через роки спроб і помилок ми з чоловіком нарешті знайшли спосіб посадки, при якому цибуля завжди приносить багатий урожай. Можна збирати хоч відрами. Зараз все розповім по порядку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

В який час починати посадку?

Насправді в занадто теплу погоду, як багатьом вже відомо, до посадки цибулі краще не приступати.

Як правило, для нас сигналізатором є зростання часнику. Коли пагони часнику досягають хоча б 6-7 см, то можна починати висаджувати і цибулю.

Занадто рано садити теж не потрібно в зовсім холодний ґрунт, але якщо запізнитися і посадити пізно, то ми ризикуємо втратити частину врожаю через цибулеві мухи. Цибулька повинна встигнути зміцніти, і тоді буде більш захищеною від цього шкідника.

Підготовка ґрунту до посадки (це важливо):

Для кращого росту ми обов’язково повинні підготувати наш ґрунт, так як найчастіше в ньому не вистачає дуже важливих поживних елементів для рослин.

Нам знадобиться: крейда, компост (перегній), попіл.

Спершу я роблю бороздочки приблизно на відстані 20-30 см одна від одної. Після цього потрібно закислити ґрунт за допомогою нашого крейди (вона також містить достатню кількість кальцію для сприятливого росту рослин).

Пропорція така – 1 стакан крейди на 1 кв метр городу. Як тільки це зробили, то зверху додаємо компост і деревний попіл. Акуратно маленькою лопаткою рихлимо землю і перемішуємо наші компоненти.

Тепер ґрунт підготовлений, і ми переходимо до самої посадки цибулі.

Для початку беремо звичайних нашатирний спирт (10%) і розводимо його в відрі з водою: 1 ст ложка спирту на 1 л теплої води.

В отриману рідину замочуємо нашу цибулька, ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою зверху. Залишаємо в теплому місці на 20-30 хв, і після цього цибуля буде практично готова до посадки.

Важливо: перед самою посадкою я роблю ще одну просту процедуру. Беремо по 1 ст ложці солі, червоного перцю і попелу. Все це перемішуємо.

Кожну цибулину при посадці денцем вмочую в цю суміш, а після вже розміщую на грядку в ямку. До речі глибина ямки зазвичай 8-10 см, цього вистачає.

Роками перевірено, що всі ці компоненти в комплексі дають дуже добру прибавку в врожайності цибулі. Тим більше все досить дешево і доступно кожному. Я тепер цибулю кожен сезон заготовлюю з запасом.