Повітряний пиріг, який тане в роті та готується дуже швидко

Смак і аромат кокоса в десертах, не зрівняється більше ні з чим.

Пропонуємо простий, але дуже смачний рецепт.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 250 мл;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • какао – 1 ст.л;
  • шоколад чорний – 50 г;
  • ванільний цукор – 1 ст.л;
  • кокосова стружка за смаком.

Яйця збиваємо з цукром (150 г), збиваємо міксером і додаємо ванільний цукор, збиваємо масу до густої піни десь хвилини 3. Вливаємо молоко (125 мл) і продовжуємо процес збивання, також, близько трьох хвилин.

Вливаємо олію, кладемо розпушувач і всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто до однорідності.

Форму для випічки застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг 30 хвилин.

Папір знімаємо після того, як пиріг охолоне.

Всі залишки молока і цукру змішуємо і ставимо на вогонь, всипаємо шматочки шоколаду і какао, добре перемішуючи, доводимо масу до кипіння. Охолоджуємо.

Ріжемо пиріг ан 16 шматочків, кожен з яких вмочуємо в шоколадну масу і обвалюють у кокосовій стружці. За бажанням, можна змішати кокосову стружку з подрібненими грецькими горіхами або арахісом, крихтою рисових кульок і т.д.