Салат Граф легко замінить звичний “Оселедець під шубою” на святковому столі. Ось рецепт!

Пропонуємо до вашої уваги рецепт приготування смачного салату “Граф”.

Салат Граф легко замінить звичний “Оселедець під шубою” на святковому столі. Салат викладається шарами, дуже красиво виглядає в розрізі. Склад страви досить багатий і насичений, кожен компонент несе своэ смакове навантаження. Як м’ясний продукт використовується курка, при цьому краще взяти саме відварне м’ясо на кістці, воно набагато м’якше і соковитіше курячого філе. Салат має дуже ніжний і в той же час різкий смак за рахунок маринованої цибулі.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

Для приготування потрібно:

  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Стегно куряче – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк відварений – 1 шт.
  • Консервований горошок – 100 г.
  • Чорнослив – 100 г.
  • Горіхи волоські – 50 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Майонез – 150 г.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль, перець – за смаком

Переходимо до приготування:

З головки цибулі зніміть лушпиння, овоч наріжте кубиками, покладіть в піалочку, залийте окропом і оцтом, перемішайте. Маринуйте цибулю 5 хвилин, потім відкиньте на сито, щоб маринад стік.

М’ясо варіть в підсоленій воді 30 хвилин, остудіть, відокремте від кістки, м’якоть поламайте руками або наріжте ножем, викладіть першим шаром салату. Для зручності використовуйте формувальне кільце.

М’ясо присипте третю частиною маринованої цибулі.

Зверху нанесіть шар майонезу.

Картоплю відваріть, натріть на крупній тертці, викладіть на м’ясо.

Вам також сподобається: ?

Повітряний пиріг, який тане в роті та готується дуже швидко

Змастіть майонезом, також присипте невеликою порцією цибулі.

Варений буряк натріть на крупній тертці, сформуйте наступний шар салату, присипте цибулею, змастіть майонезом.

Зелений горошок викладіть в сито, щоб стік маринад, після перекиньте його на буряк.

Чорнослив наріжте невеликими шматочками. Волоські горіхи наріжте ножем на ядра різних розмірів. Чорнослив змішайте з горіхами, викладіть черговим шаром, нанесіть майонез.

Яйця зваріть «круто», відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці, жовтки на дрібній. Спочатку викладіть білки, змастіть майонезом.

Після присипте всі верстви подрібненими жовтками.

Салат поставте в холодильник на кілька годин, потім акуратно зніміть форму, отримуючи красивий і смачний листковий салат.

Смачного!

Дякуємо, що читаєте нас!