Давно забутий рецепт — пальчики на святковий стіл
Рецепт сподобається будь-якій господині! Пальчики вийдуть соковитими та ситними!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
- цибуля – 1 штука.
- борошно кукурудзяне – 2 ст. ложка.
- курячий фарш – 1 кг.
- яйця – 2 штуки.
- борошно звичайне – 2 ст. ложки.
- спеції – 2 ч. ложки.
- сир твердий – 100 грамів.
- масло вершкове – 200 грамів.
- лимонний сік – 2 ст. ложки.
- олія.
- кріп.
- майонез — за смаком.
- розпушувач.
Приготування:
- Курячий фарш потрібно заправити спеціями, мілко подрібненою цибулею, перцем і сіллю, а також додати декілька ложок майонезу.
- Твердий сир потрібно натерти на тертці.
- Ножем потрібно нарізати вершкове масло на невеличкі кусочки. Потім нарізаємо мілко зелень.
- На харчовій плівці нам потрібно зробити тонкий коржик з фаршу. Попередньо нарізане масло ми занурюємо в кріп, а потім кладемо всередину коржика з фаршу. Харчовою плівкою звертаємо пальчики, а потім ретельно обмочуємо їх в борошні.
- Наступна наша котлетка — вершкове масло нам потрібно обкатати в сирі і загорнути в коржик з фаршу. Продовжуємо в таку порядку чергувати вили котлеток.
- Потім нам потрібно на пів години відправити котлети в морозильну камеру.
- Робимо кляр. Для цього нам потрібно змішати яйця з лимонним соком, потім солимо, перчимо, всипаємо куркуму, сухий часник, паприку, 1/4 склянки води, звичайне та кукурудзяне борошно, розпушувач (його можна замінити содою, але перед тим погасити оцтом). Все ретельно перемішуємо. У вас повинна вийти не надто густа консистенція!
- Розігріваємо сковорідку, наливаємо досить багато рослинної олії, починаємо вмочувати пальчики в клярі та обсмажуємо їх з обох боків до утворення золотистої шкірки!
А ви вже пробували готувати такі пальчики?