Давно забутий рецепт — пальчики на святковий стіл

Рецепт сподобається будь-якій господині! Пальчики вийдуть соковитими та ситними!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 штука.
  • борошно кукурудзяне – 2 ст. ложка.
  • курячий фарш – 1 кг.
  • яйця – 2 штуки.
  • борошно звичайне – 2 ст. ложки.
  • спеції – 2 ч. ложки.
  • сир твердий – 100 грамів.
  • масло вершкове – 200 грамів.
  • лимонний сік – 2 ст. ложки.
  • олія.
  • кріп.
  • майонез — за смаком.
  • розпушувач.

Приготування:

  1. Курячий фарш потрібно заправити спеціями, мілко подрібненою цибулею, перцем і сіллю, а також додати декілька ложок майонезу.
  2. Твердий сир потрібно натерти на тертці.
  3. Ножем потрібно нарізати вершкове масло на невеличкі кусочки. Потім нарізаємо мілко зелень.
  4. На харчовій плівці нам потрібно зробити тонкий коржик з фаршу. Попередньо нарізане масло ми занурюємо в кріп, а потім кладемо всередину коржика з фаршу. Харчовою плівкою звертаємо пальчики, а потім ретельно обмочуємо їх в борошні.
  5. Наступна наша котлетка — вершкове масло нам потрібно обкатати в сирі і загорнути в коржик з фаршу. Продовжуємо в таку порядку чергувати вили котлеток.
  6. Потім нам потрібно на пів години відправити котлети в морозильну камеру.
  7. Робимо кляр. Для цього нам потрібно змішати яйця з лимонним соком, потім солимо, перчимо, всипаємо куркуму, сухий часник, паприку, 1/4 склянки води, звичайне та кукурудзяне борошно, розпушувач (його можна замінити содою, але перед тим погасити оцтом). Все ретельно перемішуємо. У вас повинна вийти не надто густа консистенція!
  8. Розігріваємо сковорідку, наливаємо досить багато рослинної олії, починаємо вмочувати пальчики в клярі та обсмажуємо їх з обох боків до утворення золотистої шкірки!

А ви вже пробували готувати такі пальчики?