Дуже смачне овочеве асорті на зиму. Відкриваєте баночку, а до столу збігається вся сім’я. Асорті виходить пряним та оригінальним, а овочі залишаються тверденькими, вони не розлазяться
Я більше навіть не думаю, що консервувати для рідних. Це асорті – наше улюблене. За допомогою цього рецепта ви зможете закрити овочеве асорті без проблем. Овочі виходять дуже смачними і порадують ваших рідних холодними днями. Овочі тверді та не розладяться.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Складові:
- огірочки;
- помідорки;
- цибуля ріпчаста;
- цвітна чи білокачанна капуста;
- морква;
- кабачки;
- часничку чим більше, тим краще;
- кріп;
- листя чорної смородини;
- хрін;
- лаврове листя;
- чорний перець горошком.
Слушна порада: Овочі ви можете взяти будь-які, замість кабачків баклажани або перець. Можна не класти огірки чи помідори. Дивіться на свій смак. Я кладу більше того, що люблять в моїй сім’ї.
Приготування:
Беремо трилітрові банки і наповнюємо їх улюбленими овочами, зеленню та приправами.
Маринад готуватися так: в 6 літрів води всипати 8 ст. л. солі і 15 ст. л. цукру. Поставити його на вогонь і нехай закипить.
Закип’ячуємо маринад і заливаємо ним банки. Залишаємо, щоб схолов до кімнатної температури.
У кожну трилітрову банку влийте по чотири ст. л. 9% -ого оцту.
Коли вода в банках охолола, потрібно її злити, потім знову закип’ятити і залити банки ще раз.
Закручуємо, перевертаємо і накриваємо.
Асорті – неймовірно смачне, а смак овочів зберігається.