Найкращий салат на зиму. Я колись такий в магазині для чоловіка купувала, а тепер сама готую його вже 12 років. Баночку з’їдаємо миттєво

Скільки б я не закривала цього салату, його так і не вистачає до весни. Ми його з’їдаємо найпершим. Я дуже рада, що знайшла це рецепт, тепер і з вами хочу ним поділитися.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Складові:

  • 800 г капусти;
  • 1 кг помідор;
  • 800 г солодкого перцю;
  • 250 г цибулі;
  • 350 г моркви;
  • 50 г солі;
  • 250 мл олії соняшникової;
  • 100 г цукру;
  • 100 мл оцту 9%.

Приготування:

Спочатку я чищу цибулю і нарізаю її півкільцями.

Потім чищу перчик і нарізаю тоненькими смужками.

Далі тоненько шаткую капусту.

Моркву тру на середню тертку.

Помідори нарізаю невеличкими дольками, краще брати тверді помідори.

Всі овочі складаю у велику каструлю. Насипаю сіль, цукор, вливаю олію, оцет і гарненько все разом перемішую.

Банки я стерилізують заздалегідь. Роблю я це в духовці, так дуже зручно, а кришки кип’ячу.

З такої кількості овочів у мене зазвичай виходить 4 банки об’ємом один літр, або 8 пів літрових баночки.

Потім у баночки накладаю салатик, прикриваю їх кришками, але не закриваю повністю.

На дно великої каструлі кладу невеличкий рушник, зверху ставлю баночки з салатом, наливаю води стільки, щоб заповнювала каструлю до баночок, але не діставала кришок, коли вода буде кипіти. Потім ставлю каструлю на вогонь. У киплячій воді стерилізую баночки 20 хвилин.

Після цього банки я виймаю по черзі і закриваю. Після чого перевертаю їх і накриваю грубим пледом, щоб вони довго були теплими.

Смачного!