Дуже смачне сало в часниковому маринаді
Таке сало відмінно підійде як на кожен день так і на святковвий стіл. Готувати легко, але сало має бути найвищої якості.
Складові:
- Сало 400 гр.;
- Сіль 120 гр.;
- Насіння гірчиці 1 ч.л.;
- Лавровий лист 2 шт.;
- Перець чорний 5 горошин;
- Перець духмяний 3 горошини;
- Вода чиста 700 мл.;
- Зубчики часнику 4 шт.
Спосіб приготування:
- Візьміть каструлю, покладіть туди сіль, гірчицю, лавровий лист, чорний і духмяний перець та воду. Ретельно перемішайте та доведіть до кипіння.
- Зменште вогонь до мінімуму та проваріть 5 хвилин. Після чого зніміть та дайте трішки охолонути.
- Додайте дрібно порізаний часник та залишіть, щоб маринад повністю охолов.
- В стерильну банку накладіть сала та залийте маринадом разом зі спеціями. Воно повинно бути повністю в рідині.
- Закрийте прокип’яченою кришку та поставте в холод маринуватися на 3 доби.
- Дістаньте продукт з маринаду обсушіть та помістіть в морозилку на зберігання.
- Перед використанням за 30 хвилин дістаньте, сало відтане і буде гарно нарізатися.
Сало виходить ніжним ароматним, сподобається всім, навіть діятм.