Святковий салат “Балюнок” завжди його готую на свято

Цей ситний салат є традиційним блюдом в Німетчині. Спробуйте і Ви приготувати таку смакоту вдома.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • капуста, 400 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • оцет яблучний, 2 ст.л;
  • цибуля, 2 шт;
  • часник, 2 зубчики;
  • олія рослинна, 6 ст.л;
  • огірки мариновані, 5 шт.;
  • олія рослинна, 200 г;
  • молоко, 100 г;
  • гірчиця діжонська, 2 ст.л;
  • сіль перець.

Процес приготування

Цибулю ріжемо кубиком або півкільцями, обсмажуємо, остуджуємо.

Картоплю відварюємо у мундирах, підсоленій воді. Остуджуємо, ріжемо кубиком.

Огірки ріжемо у довільній формі.

Капусту тонко шаткуємо, заправляємо яблучним оцтом і сіллю, рослинною (оливковою) олією, перемішуємо.

Додаємо подрібнений часник.

Змішуємо всі овочі.

Олію з молоком і сіллю перебиваємо занурювальним блендером до густого соусу.

Додаємо гірчицю та ще раз перебиваємо.

Заправляємо салат домашнім майонезом та подаємо до столу. За бажанням, його можна остудити у холодильнику 30 хвилин.

До такого оригінального салату, можна зробити грінки з батону, збризкавши їх олією, посипавши різними спеціями та ароматними травами, часником і тертим сиром. Запікаємо у духовці при 180 градусах близько 10 хвилин.

Потрібно тільки бажання і смакота готова, адже нічого складного в цьому рецепті немає.