Фаршировані перці м’ясом і рисом. Класичний рецепт!

Я і вся моя сім’я просто обожнюємо перці, фаршировані м’ясом і рисом в томатно-сметанному соусі, приготовані за класичним рецептом. Фаршировані перці виходять дуже смачними, соковитими, яскравими, поживними. Прекрасна страва для ситного обіду або вечері!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти:

  • болгарський перець (13-15 шт.)
  • 600 г м’ясного фаршу
  • 100 г рису
  • 1 помідор
  • кріп
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • сіль, чорний перець, улюблені спеції за смаком

Для соусу:

  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 150 г сметани
  • сіль
  • 2 склянки води
  • 2 лаврові листки
  • 5 штук. чорного перцю горошком

Як приготувати фаршировані перці

Цибулю і моркву очищаємо, цибулю нарізаємо кубиком, моркву натираємо на грубій терці. Вливаємо в сковорідку олію, як тільки вона розігріється перекладаємо овочі і обсмажуємо на середньому вогні 5 хвилин.

Фаршировані перці м'ясом і рисом. Класичний рецепт!

Рис добре промиваємо, щоб вода стала прозора. Ніколи не варіть рис для приготування фаршированих перців, його досить просто залити кип’ятком і залишити на 10 хвилин.

Помідор опускаємо в кип’яток на 20 секунд, потім знімаємо шкірку, розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжки і нарізаємо дрібними кубиками.

У мисці з’єднуємо фарш, рис, зажарку з моркви і цибулі, помідорів, дрібно нарізаний кріп, сіль, чорний мелений перець, додатково додаємо спеції за смаком, я зазвичай додаю сушений часник, паприку, прованські трави.

Фаршировані перці м'ясом і рисом. Класичний рецепт!

Гарненько перемішуємо.

Фаршировані перці м'ясом і рисом. Класичний рецепт!

Болгарські перці миємо і акуратно вирізаємо плодоніжки з насінням. Потім опускаємо перці в кип’яток на 10 секунд, щоб пішла гіркота і перці не лопнули в процесі приготування.

Наповнюємо перці підготовленою начинкою, щільно її утрамбовуємо.

Фаршировані перці м'ясом і рисом. Класичний рецепт!

Для соусу змішуємо томатну пасту (в сезон використовуємо натерті на тертці свіжі помідори, знадобляться 4 шт.), сметану, сіль і 2 склянки води.

Фаршировані перці м'ясом і рисом. Класичний рецепт!

Перці фаршировані м’ясом і рисом викладаємо в каструлю вертикально.

Заливаємо томатно-сметанним соусом, додаємо чорний перець горошком і лавровий лист. Перці повинні бути покриті рідиною на 2/3, тому якщо потрібно доливаємо в каструлю води. Ставимо на вогонь і тушкуємо після закипання на повільному вогні 40 хвилин під кришкою.

Фаршировані перці м'ясом і рисом. Класичний рецепт!

Фаршировані перці м’ясом і рисом готові! Смачного!

Фаршировані перці м'ясом і рисом. Класичний рецепт!