Коли мені хочеться особливо смачної капусти, я смажу її “шматками”. Так, незвично, але дуже смачно

Виходить апетитна, недорога і ситна страва. Оригінальний рецепт приготування ароматної капусти з часником.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Хрустка скоринка зовні і ніжна, соковита капуста всередині. Готувати елементарно і швидко. Швидко тому, що я попередньо капусту не відварюю як в деяких рецептах. Просто трохи довше тримаю під кришкою, на повільному вогні, це про (не молоду) капусту, а якщо у Вас вже в продажу є молоденька, зелененька капуста, вона готується набагато швидше.

Необхідні продукти:

  • Капуста – 1 середній качан
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л
  • Крохмаль – 3-4 ст. л
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець за смаком
  • Борошно для панірування
  • Соняшникова олія для смаження

Покроковий процес приготування:

Капусту розділити по кочерижці товщиною см. 1.5-2. Її (кочерижку) не видаляти, вона скріплює листочки.

У мене капуста була ціла, шматочки вийшли не круглі, але це на смак і результат не вплине.

Тепер в будь-який широкій мисці змішуємо сметану, яйця, крохмаль, сіль, перець за смаком. Не забувайте про часник він надає капусті особливу пікантність. Саме в цій страві краще додавати гранульований часник, але я вважаю свіжий теж підійде, смажити ми будемо на повільному вогні, горіти нічого не повинно. Перемішуємо.

Коли мені хочеться особливо смачної капусти, я смажу її "шматками". Так, незвично, але дуже смачно

На сковорідці розігріваємо олію.

Шматочки капусти спочатку занурюємо в борошно (пшеничне або кукурудзяне) на Ваш розсуд.

Коли мені хочеться особливо смачної капусти, я смажу її "шматками". Так, незвично, але дуже смачно

Далі шматочок відправляємо в яєчну масу і на сковорідку.

Смажимо на повільному вогні, під закритою кришкою, до м’якості капусти і гарної рум’яної скоринки.

У мене смажилася по 12 хвилин з кожного боку.

Коли мені хочеться особливо смачної капусти, я смажу її "шматками". Так, незвично, але дуже смачно

Повторюю я капусту ніколи попередньо НЕ відварюю, не вважаю за потрібне витрачати на це час, вона і так добре прожарюється.

Коли мені хочеться особливо смачної капусти, я смажу її "шматками". Так, незвично, але дуже смачно

Приготуйте цю страву, вона може бути закускою і відмінним гарніром до м’яса або риби, як на обід, так і на вечерю. Але чомусь вона завжди з’їдається як самостійного.

Коли мені хочеться особливо смачної капусти, я смажу її "шматками". Так, незвично, але дуже смачно