Готуємо аджику правильно
Аджика давно стала одним з найулюбленіших соусів на наших столах. Головне – це правильно її приготувати, з потрібною консистенцією і надати їй кисло-солодкий, гострий смак.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayine
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 3 кг;
- часник, 5 головок;
- гострий перець, 4 шт;
- перець болгарський, 8 шт;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 1 стакан;
- олія соняшникова, 1 стакан.
Перекручуємо помідори на м’ясорубці, змішуємо їх з сіллю і цукром.
У каструлю вливаємо олію, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і виливаємо помідорну масу. Коли все закипить, зменшуємо вогонь і варимо соус протягом 1 години, регулярно перемішуючи, що прискорить випарювання зайвої рідини.
За допомогою блендера подрібнюємо перець болгарський і часник, додаємо їх в масу і варимо все разом ще 15 хвилин.
Порада: якщо хочете отримати аджику гостріше, разом з болгарським перцем і часником додавайте і гострий перець. Якщо вважаєте за краще більш м’який смак, тоді гострий перець перекручуємо разом з помідорами і варимо їх разом.
Розливаємо гарячий соус по стерилізованим баночках, закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження. Зберігати можна в будь-якому місці.
У аджику можна також додати й свіжу зелень. Січемо петрушку і кріп і додаємо її в соус разом з часником і болгарським перцем.