Готую до борщу ледачі часникові пампушки без дріжджів: вони з хрусткою скоринкою і довго не черствіють

До борщу прийнято подавати ароматні пампушки з часником. Але не завжди є час на приготування дріжджового тіста. Тому пропонуємо вам рецепт ледачих пампушок, які можна приготувати без дріжджів. Причому такі булочки довго не черствіють.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Що знадобиться

Для приготування без дріжджових пампушок вам потрібні такі компоненти:

  • 300 грамів борошна;
  • 250 мілілітрів нежирного кефіру;
  • чайна ложка харчової соди;
  • чайна ложка цукру;
  • пол-чайної ложки солі;
  • 50 мілілітрів рафінованої соняшникової олії.

Для заправки:

  • три зубчики часнику;
  • три столові ложки рафінованої соняшникової олії;
  • невеликий пучок кропу.

Як приготувати

У глибокій мисці кефір перемішайте з цукром, сіллю і содою. Дайте настоятися пару хвилин.

Просійте борошно, додайте її в миску з кефіром, замісіть м’яке тісто. Дайте йому «відпочити» приблизно тридцять хвилин.

Тепер займіться заправкою. Часник видавити через прес, кріп подрібніть, все перемішайте з олією, трохи посоліть.

Тісто розділіть на три частини, кожну з яких розкачайте в пласт товщиною один сантиметр. Склянкою видавити з них кружечки.

Потім кружечки обсмажуйте з двох сторін на соняшниковій олії, вони повинні стати пишними і рум’яними. Залишилося намазати пампушки часниковою заправкою і подавати до столу.