Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста

Сьогодні хочу поділиться рецептом карамельного медовика. Медовик – це такий торт, від якого мало хто відмовиться, а тут ще й медово-карамельні коржі. Збирати буду його у вигляді рулету, тому ще і незвичайна подача медового торта.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Для медових коржів:

  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Борошно – 320 гр.

Для крему:

  • Сметана – 600 гр.
  • Цукрова пудра – 3 ст.л.
  • Лимонна кислота – за смаком

Як приготувати карамельний медовик

У каструлю кладемо 150 г вершкового масла. Додаємо 200 гр цукру. 2 ст.л. меду. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, як почнуть з’являються бульбашки додаємо 1 ч.л. соди, перемішуємо і відразу прибираємо з вогню.

Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста

Маса почне пінитися, так і повинно бути. Дамо охолонути. Остигла маса стає карамельного кольору.

Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста

Додаємо по одному 2 яйця, додаємо просіяне борошно 320 гр.

Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста

Тісто готове. Половину тіста кладемо на стандартний лист від духовки, застелений папером для випічки, розподіляємо рівномірно по листу за допомогою лопатки або мокрою рукою. Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах 7 хвилин.

Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста

Головне, щоб коржі не пересушити, вони повинні бути м’якими. Слідом випікаємо наступний корж.

Приготуємо крем. Змішаємо 600 гр сметани у мене жирністю 25 відсотків з 3 ст.л. цукрової пудри, крем готовий. Я ще додаю трохи лимонної кислоти, щоб торт не був приторно солодким. Крем не потрібно збивати якщо готуєте з магазинної сметани, тільки перемішати віночком. Трохи крему залишимо для верху тортика.

Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста

Корж поки гарячий відразу обрізаємо краї і змащуємо кремом.

Як тільки буде готовий другий корж, обрізаємо краї, змащуємо кремом і відразу звертаємо в рулет, корж на початку буде трохи ламатися але далі буде все добре.

Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста

За бажанням можна змастити коржі кремом і залишити просочуватися, а потім згорнути.

Тепер загортаємо в харчову плівку і залишаємо просочитися на 4-5 годин. Тепер виймаємо з холодильника, змащуємо кремом.

Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста

Обрізки перетворюємо в крихту і посипаємо тортик. За бажанням поливаємо шоколадом.

Карамельний медовик, який я готую без розкачування тіста