Картопля з грибами під сметанним соусом

Картопля з грибами під ніжним сметанним соусом. Так, сьогодні у нас картопляна запіканка з грибами. Ми дуже любимо рецепти з грибами і така запіканка доводиться дуже до речі, особливо в сезон грибів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Нам знадобляться інгредієнти:

  • варена картопля ~ 500 гр.
  • відварні гриби ~ 300 гр.
  • цибуля ріпчаста ~ 1 шт.
  • майонез ~ 0,5 ст.
  • сметана ~ 0,5 ст.
  • олія для смаження
  • сіль, перець за смаком

В даному рецепті я використовую відварені гриби. Нарізаю їх не великими шматочками.

Ріпчасту цибулю нарізаю дрібно.

На розігріту сковорідку додаю олію і відправляю смажитися гриби з цибулею.

Тим часом нарізаю відварну картоплю тонкими часточками.

І викладаю на дно змащеної маслом форми. Злегка утрамбовую.

Напівготові гриби солю і перемішую.

Трохи тримаю на вогні і викладаю шаром поверх картоплі.

Сметану змішую з майонезом.

І отриманим соусом накриваю зверху гриби.

Відправляю нашу запіканку в духовку і запікаю її при температурі 180-190 градусів, до рум’яного кольору.

Запіканка виходить смачна, ароматна і дуже ситна.

Така проста в приготуванні страва, прекрасно підійде не тільки для обіду і вечері, а й прикрасить будь-який святковий стіл.

Смачного!