Класичні біляші. Пишні, смачні, ароматні, як у мами

Коли спробуєте приготувати за цим рецептом, інакше готувати перестанете. Ось як необхідно приготувати тісто, щоб вийшли соковиті біляші, як у мами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Інгредієнти:

  • Муки – 3-3,5 склянки
  • Води – 1 склянка
  • Соняшникова олія – 3 ст.л. (в тісто)
  • Солі – 0,5 ч.л. (в тісто)
  • Свіжих дріжджів – 20 гр
  • Змішаного фаршу – 500 гр (свинячо-яловичий)
  • Цибулини (середні) – 2 шт
  • Води – 100 гр (в фарш)
  • Спеції за смаком
  • Олія для смаження

У теплій воді розчиняємо сіль і дріжджі. Щоб реакція пішла швидше додаємо трохи цукру (пару дрібок).

Додаємо олії, борошно і замішуємо м’яке і еластичне тісто. Накриваємо серветкою і прибираємо в тепле місце на годину.

Класичні біляші. Пишні, смачні, ароматні, як у мами

А поки робимо фарш. Подрібнюємо м’ясо або беремо готовий. Додаємо максимально подрібнену цибулю, спеції і холодну воду і перемішуємо до однорідності.

Після «вибиваємо» фарш – піднімаємо і кидаємо назад в миску, кілька разів, від цього він стане соковитішим.

Класичні біляші. Пишні, смачні, ароматні, як у мами

Коли пройде година, приминаємо тісто руками, розділяємо на кульки трохи більше волоського горіха за розміром. Не варто використовувати борошно на столі, щоб тісто не липнуло до столу краще змастити його олією.

Шарик тіста розплющуємо руками. У центр викладаємо столову ложку фаршу. І формуємо біляш – збираємо як би мішечок з дірочкою в центрі.

Класичні біляші. Пишні, смачні, ароматні, як у мами
Класичні біляші. Пишні, смачні, ароматні, як у мами

Олію добре розігріваємо, зменшуємо вогонь до мінімального і викладаємо біляші отвором вниз. Смажимо до рум’яності.

Перевертаємо і смажимо другу сторону до рум’яності. Олії повинно бути багато.

Класичні біляші. Пишні, смачні, ароматні, як у мами

Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру. Смачного!

Не вдається скопіювати.