Коли мені хочеться особливо смачної капусти, я смажу її “шматками”. Так, незвично, але дуже смачно
Виходить апетитна, недорога і ситна страва. Оригінальний рецепт приготування ароматної капусти з часником.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Хрустка скоринка зовні і ніжна, соковита капуста всередині. Готувати елементарно і швидко. Швидко тому, що я попередньо капусту не відварюю як в деяких рецептах. Просто трохи довше тримаю під кришкою, на повільному вогні, це про (не молоду) капусту, а якщо у Вас вже в продажу є молоденька, зелененька капуста, вона готується набагато швидше.
Необхідні продукти:
- Капуста – 1 середній качан
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л
- Крохмаль – 3-4 ст. л
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, перець за смаком
- Борошно для панірування
- Соняшникова олія для смаження
Покроковий процес приготування:
Капусту розділити по кочерижці товщиною см. 1.5-2. Її (кочерижку) не видаляти, вона скріплює листочки.
У мене капуста була ціла, шматочки вийшли не круглі, але це на смак і результат не вплине.
Тепер в будь-який широкій мисці змішуємо сметану, яйця, крохмаль, сіль, перець за смаком. Не забувайте про часник він надає капусті особливу пікантність. Саме в цій страві краще додавати гранульований часник, але я вважаю свіжий теж підійде, смажити ми будемо на повільному вогні, горіти нічого не повинно. Перемішуємо.
На сковорідці розігріваємо олію.
Шматочки капусти спочатку занурюємо в борошно (пшеничне або кукурудзяне) на Ваш розсуд.
Далі шматочок відправляємо в яєчну масу і на сковорідку.
Смажимо на повільному вогні, під закритою кришкою, до м’якості капусти і гарної рум’яної скоринки.
У мене смажилася по 12 хвилин з кожного боку.
Повторюю я капусту ніколи попередньо НЕ відварюю, не вважаю за потрібне витрачати на це час, вона і так добре прожарюється.
Приготуйте цю страву, вона може бути закускою і відмінним гарніром до м’яса або риби, як на обід, так і на вечерю. Але чомусь вона завжди з’їдається як самостійного.