Лінивий рис з куркою — смачна м’ясна страва, приготована разом з гарніром
Цю страву можна назвати “два в одному”, оскільки гарнір готується разом з куркою. Це ідеальний рецепт для зайнятих господинь і тих, хто не любить проводити час на кухні. Подібна страва стане хорошим варіантом для обіду або вечері. Доречна вона і тоді, коли раптово прийшли гості.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Для приготування можна взяти будь-які частини курки: стегна, гоміки, крила або грудку. Рис краще взяти пропарений, а ще можна додати дикий рис.
Лінивий рис виходить дуже смачний, розсипчастий, з насиченим курячим смаком.
Інгредієнти:
- 2 цибулини;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- 2 склянки рису;
- 3 склянки окропу;
- Курячі стегна або гомілки;
- Сіль, чорний мелений перець, паприка, прянощі — за смаком;
Приготування:
- Спочатку необхідно цибулю порізати, обсмажити на олії і викласти у посудину, в якій буде готуватися страва.
- Потім з кукурудзи злити рідину і покласти її поверх цибулі.
- Поверх овочів викласти рис, попередньо промивши в холодній воді.
- У окропі розчинити сіль і спеції, розрівняти рис і залити отриманою рідиною.
- Стегенця (гомілки), посолити, поперчити, натерти паприкою, викласти на рис.
- Накрити форму фольгою і поставити в розігріту духовку. Готувати рис з куркою при 200-220 градусах 1 годину.
Спробуйте приготувати і Ви ще не раз повернетеся до цього рецепту. Приємного апетиту!