Шоколадні панкейки на молоці: справжнє задоволення для дітей та любителів солодкого

З додаванням какао практично будь-яка випічка стає смачнішою та ароматнішою. А в цих панкейках, крім какао, є ще і рублений шоколад. Справжнє задоволення для любителів солодкого.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Затишок

Час приготування 45 хв.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 3 ст.ложки
  • молоко – 1⅓ склянки
  • вершкове масло – 3 ст. ложки
  • екстракт ваніліну – 1 ч. ложка
  • какао порошок – ¼ склянки
  • розпушувач – 2½ ч. ложки
  • шоколад – 100 г
  • олія – 2 ч. ложки
  • борошно – 1½ склянки

Приготування:

  1. Відокремте білки від жовтків.
  2. Віничком збийте жовтки з цукром.
  3. Влийте молоко і перемішайте віничком.
  4. Окремо міксером збийте білки в міцну піну.
  5. Додайте її в молочну масу та акуратно перемішайте ложкою.
  6. Введіть розтоплене й вистигле вершкове масло і ванілін.
  7. В окрему миску просійте борошно, какао і розпушувач.
  8. Влийте яєчно-молочну масу і перемішайте до однорідності.
  9. Дрібно порубайте шоколад або натріть його на тертці.
  10. Додайте в тісто, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
  11. Розігрійте сковорідку на помірному вогні та змастіть маслом. Ложкою викладіть один або кілька майбутніх панкейків.
  12. Коли на поверхні тіста з’являться бульбашки, переверніть і готуйте ще трохи з іншого боку.
  13. Точно так же приготуйте всі панкейки.