Маринований язик: ще один рецепт делікатесу в вашу скарбничку

Грамотно приготований язик – справжній делікатес! В такому випадку страва не матиме жодного стороннього запаху. Правда, правильно його відварити і почистити вміють далеко не всі. Ми вам сьогодні розповімо, як приготувати вишуканий, ніжний і дуже поживний маринований язик. Найчастіше в кулінарії використовують яловичий або телячий язик, а ось свинячий вибирають рідше.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні інгредієнти

  • 500 г свинячого язика
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. оцту (бажано рисового або яблучного)
  • 3 ст. л. соняшникової олії (без запаху)
  • 2 ч. л. соєвого соусу
  • 0,5 ч. л. солі
  • спеції (чорний і запашний перець, хмелі-сунелі до смаку)
  • 2,5 ст. л. води
  • 0,5 ч. л. цукру

Як приготувати смачний маринований язик

Насамперед поміщаємо язик в холодну воду і даємо закипіти. Після варимо ще 5 хвилин. Потім зливаємо воду, миємо язик і знову ставимо варитися на повільному вогні ще 1,5 години.

Коли язик буде готовий, виймаємо його і поміщаємо в холодну воду на 15 хвилин. Так чистити його буде набагато легше. Після закінчення зазначеного часу чистимо язик, рухаючись від кореня вгору. Проробивши це, нарізаємо його на дрібні шматочки.

Приступаємо до приготування заправки. Для цього з’єднуємо в мисочці олію, воду, оцет, а потім сіль і цукор. Ретельно збиваємо всі інгредієнти до повного розчинення кристалів. Далі вмішуємо в суміш спеції і соєвий соус. Знову злегка збиваємо. Маринад повинен вийти кисло-солодким на смак.

Подрібнюємо часник і змішуємо з нарізаним язиком. Залишаємо осторонь на 15 хвилин. Потім відправляємо язик з часником в маринад і присипаємо зеленню. Відправляємо ємність в холодильник на всю ніч. Бажано, щоб язик стояв так не менше 5 годин, але при цьому не більше 10 годин. При можливості, перемішати язик кілька разів за весь час, поки він маринується. Так результат вийде тільки смачнішим.

Язик, приготований за даним рецептом – вірний шлях полюбити цей делікатес.