Навіщо прокладати котлети тертою картоплею: смачна вечеря
А ось так готувати картоплю з фаршем Ви пробували? Таку смачну вечерю приготувати простіше простого і зовсім недорого.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Складові:
- Картопля – 4 шт.
- Будь-який фарш – 400 гр.
- Сметана – 2 ст. ложки.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Сіль і будь-які спеції за смаком.
Рецепт приготування:
Беремо абсолютно будь-який фарш і відправляємо до нього подрібнену цибулину (я попередньо її подрібнила за допомогою блендера) і додаємо сіль і будь-які спеції за смаком (я додала чорний мелений перець і приправу для
свинини). Ретельно вимішуємо фарш.
Картоплю необхідно натерти на грубій терці, а потім гарненько її віджати.
Потім відразу ж додаємо 2 ст. ложки сметани і добре перемішуємо, щоб картопля не встигла потемніти. Солимо, перчимо до смаку і ще раз перемішуємо.
З фаршу ліпимо котлети і викладаємо у форму для запікання. Між котлетами прокладаємо терту картоплю. Прокладати її потрібно так, щоб всі котлети обов’язково були відокремлені один від одного картоплею.
Форму для запікання накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин, потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин до рум’яної скоринки.
Завдяки такому способу приготування, котлети виходять м’якими і соковитими, картопля всередині ніжна, а зовні запечена, з легкою рум’яною скоринкою.
Смачного.