Неперевершена кабачкова запіканка з помідорами і сиром

Запіканка з кабачків і помідорів з сиром виходить соковитою і дуже смачною.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Складові:

  • кабачок – 2 шт;
  • помідори – 2 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • вершки – 50 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – 1 ч. л ;
  • оливкове (або рослинне) масло – 50 мл;
  • цибуля-порей (або ріпчаста цибуля) – 2-3 колечка.

Процес приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Кабачки миємо (якщо кабачок молодий, шкурку можна не знімати) і нарізаємо тонкими кружечками (товщиною приблизно 2 см), додаємо 1/2 чайної ложки солі і перемішуємо.

Додаємо на розігріту сковороду столову ложку масла і викладаємо кабачки. Обсмажуємо з кожного боку по 1 хвилині. За необхідності додаємо масло в процесі смаження. Викладаємо кабачки в форму для запікання (при бажанні форму можна змастити маслом). Зверху викладаємо частину натертого твердого сиру. Зверху знову викладаємо кабачки. З помідорів знімаємо шкуру: попередньо потрібно зробити хрестоподібні надрізи на помідорах і залити окропом на 1 хвилину.

Помідори нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо половину помідорів наступним шаром. Далі знову кладемо шар кабачків, посипаємо сиром, викладаємо кабачки і залишилися помідори, додаємо цибулю, нарізану тонкими кільцями. Готуємо вершково-яєчну заливку: яйце збиваємо в миску, додаємо дрібку солі. До яйця вливаємо вершки і збиваємо вінчиком до однорідного стану.

Вливаємо в форму з овочами вершково-яєчну заливку. Вона повинна покрити весь вміст. Зверху викладаємо сир і відправляємо в розігріту духовку.

Запікаємо кабачки з помідорами і сиром 20 хвилин при температурі 180 градусів. Сир повинен повністю розплавитися і подрумяніти.

Подавати на стіл можна і в гарячому вигляді, можна і в охолодженому.

Смачного!