«Невидимка» – цей пиріг смачніше торта, а треба всього нічого
Пропонуємо скуштувати пиріг з дуже цікавого рецепту. Тісто тут майже немає, тому й така назва.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Як же смачно пахне в будинку, коли печуться пироги. Відразу так затишно і тепло … Особливо в дощову осінь або холодним зимовим вечором.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 50 гр
- Ванілін – 10 гр
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Молоко – 100 мл
- Борошно – 70 гр
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 30 гр
- Яблука – 4 шт
- Штрейзель – 120 г
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ваніль і сіль. Збиваємо до легкої пінки. Вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло, додаємо борошно, змішане з розпушувачем. Збиваємо до однорідності.
Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками (слайсами). Додаємо їх в тісто і перемішуємо руками, так щоб всі часточки вкрилися тістом.
Форму покриваємо пекарним папером. Злегка змащуємо його маслом. Викладаємо в неї яблука шарами один на одного. Зверху рівномірно виливаємо решту тіста. Відправляємо в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Дістаємо і посипаємо рівномірно штрейзель і повертаємо і повертаємо в духовку ще на 30 хвилин.
Крихту-штрейзель можна купити в магазині. А можна зробити самим:
- 100-120 гр вершкового масла або будь-якого маргарину;
- 200 гр борошна;
- 180-200 гр цукру.
Тверде масло (можна на пару хвилин покласти в морозилку), натираємо на грубій терці в глибоку миску. Додаємо цукор і борошно і руками перетираємо все в крихту.
До моменту посипання пирога прибираємо в морозилку або нульову зону холодильника.
Яблучний аромат заповнить все в будинку. Приємного чаювання!