«Невидимка» – цей пиріг смачніше торта, а треба всього нічого

Пропонуємо скуштувати пиріг з дуже цікавого рецепту. Тісто тут майже немає, тому й така назва.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Як же смачно пахне в будинку, коли печуться пироги. Відразу так затишно і тепло … Особливо в дощову осінь або холодним зимовим вечором.

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 50 гр
  • Ванілін – 10 гр
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Молоко – 100 мл
  • Борошно – 70 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 30 гр
  • Яблука – 4 шт
  • Штрейзель – 120 г

У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ваніль і сіль. Збиваємо до легкої пінки. Вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло, додаємо борошно, змішане з розпушувачем. Збиваємо до однорідності.

«Невидимка» - цей пиріг смачніше торта, а треба всього нічого

Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками (слайсами). Додаємо їх в тісто і перемішуємо руками, так щоб всі часточки вкрилися тістом.

«Невидимка» - цей пиріг смачніше торта, а треба всього нічого

Форму покриваємо пекарним папером. Злегка змащуємо його маслом. Викладаємо в неї яблука шарами один на одного. Зверху рівномірно виливаємо решту тіста. Відправляємо в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

«Невидимка» - цей пиріг смачніше торта, а треба всього нічого

Дістаємо і посипаємо рівномірно штрейзель і повертаємо і повертаємо в духовку ще на 30 хвилин.

Крихту-штрейзель можна купити в магазині. А можна зробити самим:

  • 100-120 гр вершкового масла або будь-якого маргарину;
  • 200 гр борошна;
  • 180-200 гр цукру.

Тверде масло (можна на пару хвилин покласти в морозилку), натираємо на грубій терці в глибоку миску. Додаємо цукор і борошно і руками перетираємо все в крихту.

До моменту посипання пирога прибираємо в морозилку або нульову зону холодильника.

«Невидимка» - цей пиріг смачніше торта, а треба всього нічого

Яблучний аромат заповнить все в будинку. Приємного чаювання!