Підбірка з 8 найбільш використовуваних кремів для пляцків і тортів.

Пропонужм вам 8 рецептів різного виду кремів для пляцка!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

1.Класичний заварний крем

Складові:

● 500мл. молока
● 200гр. цукру
● 1ч. ложка ваніліну
● 50гр. борошна
● 4 яєчних жовтки

приготування:

Яєчні жовтки ми розтираємо з цукром, ваніліном і борошном до однорідної маси. Доводимо наше молоко до кипіння. Вливаємо гаряче молоко в яєчну масу, перемішуєм. Отриману масу ставимо на вогонь і варимо до загустіння. Готово!

2.Крем масляний універсальний

Складові:

● Упаковка вершкового масла
● 4 курячих яйця
● Пісочний цукор 1 склянка
● Пудра цукрова 100 грам
● Щіпка ванілі, за бажанням, можна без неї

приготування:

Для початку візьмемо каструлю з самим товстим дном. Вона повинна бути сухою. Розбиваємо в неї чотири яєчка. Перемішуємо їх з цукром. Включаємо вогонь і починаємо нагрівати. Помішуємо постійно, не відходимо від плити. Вийде густа маса. Прибираємо з вогню і ставимо на стіл. Помішуємо масу, чекаємо, коли охолоне. Збиваємо масло вершкове в мисці з пудрою. Додаємо яєчну суміш до масла. Трохи ванілі для смаку. Крем готовий, зберігаємо в холодильнику, намазуємо тільки на остиглі коржі.

3.Рецепт крему зі згущеним молоком і яйцями

Складові:

● Масло вершкове розм’якшене 200 гр.
● Молоко згущене 100 гр.
● Яйця (жовтки) 2 шт.
● Ванілін або лікер

приготування:

Розм’якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком.
Продовжуючи збивати, поступово додати яєчні жовтки.
Для ароматизації додати ванілін або іншу пряність, або 30-50 гр. лікеру.

4. Крем з згущеного молока і вершкового масла

Складові:

● 1 банка згущеного молока
● 1 пачка вершкового масла

приготування:

збиваємо масло і молоко до однорідної маси. Масло має бути кімнатної температури. Охолоджуємо крем.

5. Крем з манної каші

Інгредієнти – Крем з манної каші:

● 1/2 склянки молока
● 1 ст.л. манної крупи
● 1 ч.л. цукру
● 1/2 ч.л. вершкового масла
● 1 жовток
● 1 ч.л. ванільного цукру

приготування:

Молоко закип’ятити з ванільним цукром. Змішати манну крупу з невеликою кількістю води, влити отриману суміш в гаряче молоко і довести до кипіння на слабкому вогні. Ретельно розтерти яєчний жовток з цукром і маслом до стану пишної однорідної маси. Додати в неї манну кашу маленькими порціями, постійно збиваючи її віником, щоб крем був пишним і легким.

6. Сир-крем “Маскарпоне”

Спробуйте! Готувати дуже легко! Швидко, недорого, що немаловажно по наших днів!

Складові:

● Сир (в пачці 18%) – 200 г
● Вершки (33%) – 200 мл

приготування:

Сир протерти через сито (бажано двічі) . Влити холодні вершки. Взбити масу на малих обертах до кремоподібного стану. Сир-крем “Маскарпоне” ​​готовий до використання!

7. “Заварний крем”

Складові:

● 2 яйця
● 1 стакан цукру
● 1 ч.л. ванілі
● 1,5 склянки молока
● 2 ч.л. розтопленого вершкового масла
● 2 ч.л. борошна

приготування:

1. Змішайте в каструлі борошно і яйця, так щоб зникли грудочки.
2. В іншій каструлі закип’ятіть молоко і цукор, не забувайте їх помішувати.
3. Влийте тонкою цівкою молоко з цукром в борошняну суміш, інтенсивно розмішуйте лопаткою.
4. Отриманий крем поставте на невеликий вогонь, постійно помішуючи, доведіть до запустіння. Не доводьте крем до кипіння !!!
5. Після цього зніміть крем для еклерів з вогню, додавши в нього ванільний цукор і вершкове масло. Добре перемішайте, а потім швидко охолодіть, поставивши в лід або холодну воду.
Заварний крем можна використовувати для еклерів або інших тістечок, тортів, пасок.

8. Вершковий крем “П’ятихвилинка”

Крем робиться так просто і швидко, а виходить такий смачний!

Складові:

● Масло вершкове – 250 г (кімнатної температури)
● Цукрова пудра – 200 г
● Молоко – 100 мл (можна додати 150 грам, можна і 200, ще ніжніше крем виходить і менш жирний!)
● Ванілін – 1 пакет.

приготування:

Молоко закип’ятити і остудити до кімнатної температури. Всі компоненти зєднати. Взбити міксером до тих пір, поки маса не стане однорідною, перламутрового кольору. Приблизно 3-5 хвилин. (Іноді тільки після 5 хвилини крем починає збиватися, тому збивайте стільки, поки не зіб’ється, і краще на самій низькій швидкості. Ні в комбайнах, ні блендером, як показав досвід, крем не збивається, тому якщо немає міксера, то вбивайте в ручну віночком або чим вам зручно). Крем виходить пишний, ніжний, з легким ванільним ароматом. Можно промащувати тортики.

Смачного!