Якщо у вас є яйця – ви можете приготувати 10 смачних салатів: просто і дешево

Рецепти швидких і недорогих салатів потрібні кожному. Таких варіантів насправді чимало, але мало які з них можуть заслужено претендувати на місце на вашому столі. Тому, варто звертатися до перевірених часом варіантів або кулінарної класики.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Копилка

Сьогодні ми підготували для вас 10 рецептів яєчних салатів, які швидко готуються з найпростіших і найдоступніших продуктів. Ці страви стануть відмінним доповненням будь-якого святкового столу і урізноманітнять ваше щоденне меню.

Рецепти салатів з яйцями

Яйця – це настільки універсальний продукт, що з них готують і закуски, і салати, і гарячі страви, і навіть десерти. Чого тільки вартий запах яєчні вранці, який відразу змушує підбадьоритися! Загалом, обов’язково зберігайте хоча б кілька штук в холодильнику, щоб не відмовити собі в задоволенні поласувати ними окремо або приготувати один із салатів, про які наша сьогоднішня стаття.

Салат із зеленою цибулею

Складові:

  • 4 яйця;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • сіль і перець;

Приготування:

  1. Яйця відварити накруто, остудити і очистити від шкаралупи. Цибулю дрібно покришити.
  2. Висипте все в салатник, заправте сметаною, додайте спеції і добре перемішайте. Готовий салат відразу подавайте до столу.

Салат з кукурудзою і яйцем

Складові:

  • 4 яйця;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 150 г твердого сиру;
  • 4 ст. л. майонезу;

Приготування:

  1. Сир натріть на крупній тертці, з кукурудзи злийте рідину, а яйця відваріть накруто, очистіть від шкаралупи і поріжте кубиками.
  2. Всі інгредієнти змішайте в глибокій салатниці, заправте майонезом і перемішайте. Готову страву можна відразу подавати до столу.

Салат з плавлених сирків

Складові:

  • 4 яйця;
  • 2 плавлених сирки;
  • 3 зуб. часнику;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • сіль і перець;

Приготування:

  1. Зварені накруто яйця і плавлені сирки натріть на дрібній тертці.
  2. Викладіть інгредієнти в глибоку тарілку, посоліть, поперчіть, додайте майонез і пропущений через прес часник.
  3. Все ретельно замішати до утворення однорідної маси. Готовий салат можна подавати як окрему страву, намазку для тостів або використовувати в якості начинки для тарталеток.

Салат з помідорами і яйцями

Складові:

  • 3 яйця;
  • 3 помідори;
  • 1 цибуля;
  • 3 ст. л. сметани;
  • пучок кропу;
  • 0,5 ч. л. сушеного часнику;
  • сіль і перець.

Приготування:

  1. Томати і готові яйця наріжте великими кубиками.
  2. Цибулю і кріп покришіть якомога дрібніше.
  3. Інгредієнти змішайте в посудині, заправте сметаною, спеціями і додайте сушений часник. Все добре перемішайте. За бажанням, перед подачею на стіл можете додати в салат грінки або сухарики.

Американський салат

Складові:

  • 3 яйця;
  • 2 стебла селери;
  • 2 пучки кропу;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. діжонськой гірчиці;
  • 1 маринований огірок;
  • 0,5 ч. л. паприки;
  • чорний перець.

Приготування:

  1. Огірок, стебла селери, зелену цибулю і кріп дрібно покришіть.
  2. Яйця, зварені круто, поріжте кубиками і змішайте із зеленню і овочами.
  3. Додайте до інгредієнтів спеції, майонез, гірчицю і все ретельно перемішайте. Готовий салат подають до столу з крекерами, чіпсами або хлібом для сендвічів.

Салат з яйцем і шинкою

Складові:

  • 5 яєць;
  • 500 г шинки;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 огірок;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 1 пучок кропу;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • сіль і перець;

Приготування:

  1. Болгарський перець і огірок помийте і поріжте соломкою. Кріп дрібно покришіть, а з кукурудзи злийте рідину.
  2. Зварені накруто яйця поріжте невеликими кубиками і змішайте з іншими інгредієнтами. Додайте до них спеції, майонез, все перемішайте. Готовий салат відразу можна подавати до столу.

Салат з авокадо і яйцем

Складові:

  • 5 яєць;
  • 1 авокадо;
  • 1 червона цибуля;
  • 2 ст. л. йогурту;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. діжонськой гірчиці;
  • сіль і перець;

Приготування:

  1. Яйця залийте водою і відваріть до повної готовності.
  2. Щоб зробити заправку, змішайте йогурт, гірчицю, лимонний сік і спеції.
  3. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Очищені авокадо і яйця поріжте середніми кубиками.
  4. Всі інгредієнти з’єднайте в глибокій ємності і змішайте з заправкою. Потім дайте салату трохи настоятися. Готову страву подавайте в тарталетках або на листках зеленого салату.

Салат з креветками

Складові:

  • 3 яйця;
  • 500 г креветок;
  • 1 огірок;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. діжонськой гірчиці;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 1 пучок кропу;
  • сіль і перець;

Приготування:

  1. Яйця зваріть накруто, а креветки – до повної готовності. І ті, і інші очистіть і дайте їм охолонути.
  2. Огірок наріжте соломкою, яйця – кубиками, а кріп дрібно покришіть
    Змішайте всі інгредієнти, додайте до них спеції, сметану, гірчицю і лимонний сік. Подавати готовий салат можна на крекерах, в тарталетках або в порційних салатниках.

Салат з омлетом і морквою

Cкладові:

  • 4 яйця;
  • 250 г корейської моркви;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 50 мл соняшникової олії;
    сіль;

Приготування:

  1. Яйця вбuйте в глибоку тарілку, посоліть їх і збuйте за допомогою вінчика. Потім додайте борошно і замішуйте, поки не розчиняться всі грудочки.
  2. З отриманої суміші на рослинній олії в сковороді спечіть тонкі млинці.
  3. У великій салатниці змішайте корейську моркву, тонко порізані млинці, кукурудзу і заправте все майонезом.
  4. Щоб зробити салат більш ситним, можна додати в нього копчену курячу грудку або шинку.

Салат з омлетом і куркою

Складові:

  • 5 яєць;
  • 300 г курячого філе;
  • 1 червона цибуля;
  • 200 г консервованого горошку;
  • 1 зуб. часнику;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 50 мл рослинного масла;
  • сіль і перець;

Приготування:

  1. Куряче філе промийте, залийте холодною, злегка підсоленою водою і варіть до готовності. Потім витягніть і дайте повністю охолонути.
  2. Окремо збuйте яйця зі спеціями і з кожного посмажте тонкий млинець.
  3. М’ясо і млинці поріжте тонкою соломкою, а цибулю – півкільцями. З консервованого горошку злийте рідину.
  4. Всі інгредієнти з’єднайте в глибокій мисці, додайте майонез, спеції і подавайте до столу. За бажанням, можете порізати в салат ще мариновані гриби.

Обов’язково виберіть хоча б декілька варіантів і спробуйте приготувати – знадобиться мінімум часу, але задоволення буде дуже багато. До того ж більшість необхідних інгредієнтів завжди є під рукою.